Van metaal naar kunststof.

Maak een kunststof onderdeel van een metalen onderdeel. De reden hierachter is de prijs, geluidsreductie en gewichtsreductie. De klant wilde dat wij iets sterks van kunststof maakte dat origineel van metaal is. Dit hebben we opgelost door de materiaalkeuze en daarvoor hebben we zelfs, speciaal voor dit product, een eigen compound (grondstof) ontwikkeld.

Onze uitdaging

  • Hoge tolerantie, want het product wordt zwaar belast
  • Strenge eisen, zoals waterdicht, lasbestendig
  • Doorstaan van de schoktest

Onze oplossing

Elke schokbreker heeft een scheidingszuiger. Deze hebben wij van kunststof gemaakt in plaats van metaal. Het product had vele eisen. Om aan deze eisen te voldoen hebben wij een eigen compound (grondstof) ontwikkeld, namelijk PA6+PA6.6 blend met toevoeging van het molybdeendisulfide. Deze kunststof heeft de eigenschap dat het zichzelf smeert en is op maat gemaakt voor dit product.

Onze samenwerking

Onze samenwerking begon met workshops over metal replacement aan WP Suspension. Dit bedrijf is later opgekocht door KTM. Door onze intensieve samenwerking lopen zij nu voorop met het denken in kunststof.

Over KTM

KTM-Sportmotorcycles GmbH is een Oostenrijks motorfiets-, fiets- en automerk. KTM ontwikkelt en produceert motoren en ATV’s onder de merken “KTM” en “Husaberg”.

Het resultaat is een op maat gemaakt product met kostenreductie, gewichtsreductie en geluidsreductie voor de klant.